Jag fick uppdraget att ta fram en förpackningsdesign för skalade tomater från Kamazu, Utmaningen med denna designen var att det skulle vara inslag och inspiration från den japanska kulturen. 
En förpackningsdesign med inslag från spelet fruit ninja genom slicade tomater, en japansk katt som ninjan och all text ska vara i former som påminner om Tokyos skyltar, fast i kärnfärger som kommer från den japanska flaggan, detta var dem moderna elementen, det traditionella hittar vi i form av ett bakgrunds mönster som föreställer vågor, ett japan inspirerat mönster såklart och ger associationer till havet då japan ändå är ett land som har vatten nära till hands.
Skylt ideén med text är som tidigare nämnt är inspirerat av den japanska flaggan och ska få fram en traditionell feeling i det moderna. Jag fick även in den traditionella handskrifts tekniken i bläck som används i flera hundra år och är ack så vacker. 
Jag vill framhäva en lekfull känsla genom min design, att det förhoppningsvis blir roligare att laga mat om man köper rolig mat eller i detta fallet, roliga matförpackningar.
Jag ville kombinera lättsamt med professionellt och det försöker jag göra genom att göra en minimalistisk design med lättsamma moment, jag vill såklart att tomaterna ska vara i fokus så jag har också såklart centrerat den ninja sliceade färska tomaten från kamazu.

You may also like

Back to Top